Snel op de hoogte met deze factsheet over eenzaamheid

De alleroudsten onder ons, chronisch zieken, mensen met een beperking en zwaarbelaste mantelzorgers. Het zijn groepen waar je in je werk misschien mee te maken hebt én die risicogroepen vormen om met eenzaamheid te maken te krijgen. Deze nieuwe factsheet biedt in acht items actuele informatie over het thema eenzaamheid. Voor jezelf, collega’s of voor cliënten.

Download de factsheet ‘Eenzaamheid in acht’ hier (pdf)

Inhoud

De factsheet gaat over de urgentie van het probleem, wat eenzaamheid is, oorzaken en gevolgen, risicofactoren, cijfers, hoe eenzaamheid te herkennen is en hoe het wordt tegengegaan.

Verspreid hem ook!

U bent van harte uitgenodigd de factsheet voor collega’s, vrijwilligers of cliënten beschikbaar te maken door hem bijvoorbeeld op te nemen op de website van je organisatie of op te nemen in een informatiemap. Hoe meer mensen de factsheet lezen, hoe meer mensen bewust worden van het thema eenzaamheid.

Bestel de factsheet gedrukt (tijdelijk)

Tijdelijk is de factsheet voor lezers van deze website ook gedrukt te bestellen (zolang de voorraad strekt). Bestel hem (standaard sturen wij 10 stuks kosteloos; hogere aantallen op aanvraag) via een e-mail aan info@coalitieerbij.nl met daarbij aangegeven adres en geadresseerde.

Denk ook aan de actiekaart ‘Zorg tegen eenzaamheid’

De actiekaart ‘Zorg tegen eenzaamheid’ geeft voorbeelden en achtergrondinformatie over de aanpak van eenzaamheid in de langdurige zorg. Download de kaart om door te sturen of af te drukken. Of bestel ‘m vandaag nog; we sturen elk gewenst aantal kosteloos naar je toe.

Meer informatie

‘Eenzaamheid in acht’ is een uitgave van Coalitie Erbij, nationale coalitie tegen eenzaamheid (2017). Meer weten over de factsheet of Coalitie Erbij? Neem contact op met Marc van Dijck (Coalitie Erbij) via 030 – 2307199 of m.vandijck@coalitieerbij.nl.