Gratis Kom erbij-pakket voor je activiteit in de Week tegen Eenzaamheid

Doe jij ook mee? Van 27 september tot en met 6 oktober is het Week tegen Eenzaamheid. De kans om te laten zien wat jouw organisatie doet rond dat onderwerp – en iets extra’s te betekenen voor mensen die zich eenzaam voelen. Voor activiteiten in de Week tegen Eenzaamheid is een (gratis) Kom erbij-pakket beschikbaar.

Week tegen Eenzaamheid

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. In de Week tegen Eenzaamheid vraagt Coalitie Erbij aandacht voor dit probleem. Dat doet Coalitie Erbij samen met honderden organisaties en actieve burgers door het hele land die activiteiten organiseren waar vooral mensen met een klein sociaal netwerk nieuwe contacten op kunnen doen en bestaande contacten kunnen versterken. Thema is: ‘Kom erbij!’.

Kom erbij!

Iedereen kan meedoen aan de Week tegen Eenzaamheid door het organiseren van een activiteit. De een organiseert een speciale activiteit, zoals zorgorganisatie Sûnenz en ZuidOostZorg in het Friese Drachten, dat voor de Week tegen Eenzaamheid 2017 een speciale eettafel organiseerde voor meer dan 600 (!) bewoners en buurtgenoten. De ander zet een bestaande activiteit in de spotlight en grijpt de kans aan om het activiteitenprogramma speciaal onder de aandacht te brengen.

Gratis Kom erbij-pakket

Organisatoren van een activiteit worden door Coalitie Erbij ondersteund met aankledingsmaterialen en PR-middelen. Op de website samentegeneenzaamheid.nl is een ‘Kom erbij-pakket’ met aankledingsmaterialen te bestellen zoals de uitnodigingskaart van de foto boven het artikel, placemats  en buttons. Ook zit hier desgewenst informatiemateriaal over eenzaamheid in.

PR-middelen

Op dezelfde website is een toolkit met PR-materialen beschikbaar. Daarin vind je onder meer een uitnodiging, met eigen informatie in te vullen poster en kant-en-klaar persbericht voor lokale media.

Inspiratie in de Kom erbij-brochure

In de Kom erbij-inspiratiebrochure wordt dieper ingegaan op het organiseren van een activiteit of activiteitenprogramma in de Week tegen Eenzaamheid. Met achtergrond over het verbreden, verdiepen en verduurzamen van sociale contacten; goede voorbeelden en tips.

Samenwerken in je gemeente?

In tientallen gemeenten komt een gemeentebreed programma van activiteiten tot stand. Vaak is de plaatselijke welzijnsorganisatie op de hoogte. Of informeer rustig bij het kantoor van Coalitie Erbij of daar bekend is of andere organisaties in jouw gemeente meedoen aan de Week tegen Eenzaamheid. Mail week@coalitieerbij.nl

Doe jij mee?

We lezen het graag in de reacties hieronder! Coalitie Erbij beantwoordt er ook je vragen. Meer over de Week tegen Eenzaamheid lees je hier