Dingt jouw activiteit tegen eenzaamheid mee naar de Nationale Eenzaamheid Prijs 2016?

De Nationale Eenzaamheid Prijs staat dit jaar in het teken van de lokale aanpak van eenzaamheid. Heb jij of heeft jouw zorgorganisatie een activiteit ontwikkeld waarmee eenzaamheid wordt tegengegaan in jouw gemeente, buurt of wijk? En is de gemeente daar op een of andere manier bij betrokken? Ding dan nu mee naar de Nationale Eenzaamheid Prijs 2016 en maak kans op 5.000 euro.

Je kunt je activiteit nu kosteloos inzenden tot en met zondag 14 augustus 2016 via actiewebsite Samentegeneenzaamheid.nl

Nationale Eenzaamheid Prijs

In dit bericht geen instrument of ervaring die je in je werk kunt toepassen om eenzaamheid bij cliënten te voorkomen of verminderen. Maar een oproep om jouw best practice te delen. De Nationale Eenzaamheid Prijs brengt goede voorbeelden van activiteiten tegen eenzaamheid in beeld. Je kunt ook jouw inspirerende best practice tegen eenzaamheid direct delen op deze website. Mail info@zorgtegeneenzaamheid.nl en wij nemen contact met je op.

Gemeente betrokken

Met Nationale Eenzaamheid Prijs 2016 worden goede voorbeelden van lokale activiteiten die eenzaamheid voorkomen of verminderen voor het voetlicht gebracht. Dat gebeurt met speciale aandacht voor de rol van de gemeente. Steeds meer gemeenten zijn actief in het lokale samenspel rond eenzaamheid, en dat is belangrijk! Daarom is een voorwaarde voor deelname aan de prijsvraag dat de gemeente op een of andere manier bij jouw activiteit, project of praktijk betrokken is.

Makkelijk inzenden met online formulier

Inzending voor de Nationale Eenzaamheid Prijs 2016 staat open voor iedereen: individuele burgers, groepen burgers, vrijwilligersorganisaties, non-profit-organisaties, for-profitorganisaties en overheden. Inzending staat ook open voor activiteiten die in voorgaande jaren hebben meegedaan met deze prijsvraag. Inzenden doe je makkelijk via het online formulier op Samentegeneenzaamheid.nl

Uitreiking in Week tegen Eenzaamheid

De winnaar van de Nationale Eenzaamheid Prijs 2016 wordt gekozen uit drie genomineerden op 22 september door de deelnemers aan het jaarlijkse Nationaal Eenzaamheid Congres. De genomineerden worden geselecteerd door een deskundige jury bestaande uit Hennie Bogaards-Simonse (wethouder Volksgezondheid Noordoostpolder), Marieke Kleiboer (directeur Maatschappelijke Ondersteuning, ministerie van VWS), Mariëtte van Leeuwen (wethouder Zoetermeer en voorzitter VNG Commissie Gezondheid en Welzijn), prof. Theo van Tilburg (VU Amsterdam) en Leo Wijnbelt (voorzitter Coalitie Erbij). Met het congres wordt de Week tegen Eenzaamheid geopend.

Over de Nationale Eenzaamheid Prijs

Eerdere edities stonden in het teken van nieuwe ideeën (2013), de zorg (2014) en de woonomgeving (2015). De prijs bestaat uit een kunstwerk en 5.000 euro ten behoeve van de activiteit. De nummers twee en drie ontvangen resp. 2.000 en 1.000 euro. De Nationale Eenzaamheid Prijs 2016 is een initiatief van Coalitie Erbij in samenwerking met de Vereniging Nederlandse Gemeenten en het ministerie van VWS.

Inzenden en meer informatie

Ga voor inzenden en meer informatie over de Nationale Eenzaamheid Prijs naar Samentegeneenzaamheid.nl/prijs